Andfjord Salmon ligger foran skjema.
– Det lukter fisk, humrer gourmetkokk Øyvind Bøe Dalelv.
Han har fått i oppdrag å tilberede den første laksen som er hentet opp fra oppdrettstankene til Andfjord Salmon.
– Der har du sorten, sier gründer og styremedlem Roy Pettersen begeistret. – Nå er vi der! roper han begeistret.
Det er småfisk som tilberedes. Prøveuttaket er på halvannet kilo, tilsvarende resten av fisken i første utsett i bassengene på Andøya. Per 30. november var snittvekten 1.350 gram.
Børsnoterte Andfjord Salmon la fredag morgen frem sitt resultat for de tre første kvartalene av 2022. Uten salgsinntekter er det akkumulerte underskuddet på 35,4 millioner kroner.
Selskapet forventer å slakte ut sin første generasjon fisk i løpet av sommeren 2023.
Andfjord opplyser at tilveksten er høyere enn forventet, og overlevelsesraten, på 98,7 prosent, er «industriledende».
Produksjonen er imidlertid energiintensiv, og estimeres så langt til en kilowattime per kilo laks.