«En naturlig sikring mot stigende fôrkostnader»

Nyheter
0

Nordea Markets anbefaler heller kundene å kjøpe aksjer i Austevoll Seafood enn i datterselskapet Lerøy Seafood Group.

Nordea Markets oppgraderer Austevoll Seafood til kjøp fra hold, mens Lerøy Seafood oppgraderes til hold fra salg. Det fremgår av analyser torsdag ifølge TDN Direkt.

«Vi har lenge tatt til orde for «kjøp holdingselskapet»-argumentet, og tror dette er blitt forsterket av de økende prisene på fiskemel og -olje. Sammenlignet med en direkte investering i Lerøy, tilbyr «ikke-Lerøy»-eiendeler i Austevoll en naturlig sikring mot stigende fôrkostnader i Lerøy takket være Austevolls eksponering mot pelagisk fiskeri og tilhørende landbasert industri av foredling av pelagiske arter til fiskeolje og -mel», skriver meglerhuset.

Austevoll Seafood eier 52,7 prosent av Lerøy.

Kilde: Infront

Om Lerøy Seafood skriver Nordea Markets blant annet at de antar en prisoppnåelse på 66 kroner per kilo kontra spotpris for tredje kvartal på 70 kroner per kilo. I tillegg ventes økte kostnader på årsbasis.

«På kort til mellomlang sikt er investeringscaset mindre tiltalende på grunn av høy usikkerhet knyttet til lakseoppdrettsbeskatning i Norge, spesielt fordi kontraktsmarkedet for tiden nærmer seg ikke-eksisterende for 2023. Dessuten anslår vi en EBIT som ligger rundt fem prosent lavere enn konsensus for tredje kvartal, noe som gir risiko i tallene på kort sikt», skriver Nordea Markets.