Prisløft for den første august-laksen

Nyheter
0

Etter et brutalt fall på over 20 kroner kiloet på to kjappe uker i fellesferien, ligger det an til en stigning for lakseprisen.

«68/70/72», skriver en oppdretter i en sms til iLaks. Det er nesten likelydende som meldingen fra en trader: «68/70/73. Opp 3-4 kroner».

At det blir en oppgang i lakseprisen er det ingen tvil om. Ingen av de fem industrikildene iLaks har snakket med etter lunsj idag tar til orde for noe annet.

Forrige fredag ble de mest omsatte vektklassene, laks mellom tre og seks kilo, solgt til priser på midten av 60-tallet (til oppdretter).

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Frys
– Han går opp et par kroner, ser det ut til, sier en eksportør om lakseprisen. – Vi ser disse prisene (til oppdretter) for neste uke:

  • 2-3 kg 60-61 kroner
  • 3-4 kg 67-68 kroner
  • 4-5 kg 69-70 kroner
  • 5-6 kg 71-72 kroner
  • 6+ kg 75-78 kroner

Han ser flere faktorer som preger markedet:

– Flere kunder begynte å fryse litt denne uken her. Valutaen (euro) går i mot 9,90. Den har falt betydelig. Bare valutabevegelsen er på to kroner. Så det utgjør mye. To kroner opp i pris er 40-50 cent i markedet.

I kortene
– Det er litt tregt ute i markedet. De er ikke aggressive på kjøp, bemerker han.

– Vi har ikke helt tro at det holder. Jeg tror det skal videre ned. Det ligger litt i kortene, så vi tar det ganske rolig.

Laksebørsen Fish Pool ligger forøvrig inne med en forward-pris på 73,25 kroner for august måned.