Aller Aqua kjøper tapsbringende ørretoppdretter

Nyheter
0

Den danske fôrleverandøren Aller Aqua Group overtok hele aksjekapitalen i Danforel 1. mai.

– Fra Aller Aquas side ser vi frem til det nye tette samarbeidet mellom selskapene, noe som vil gi begge selskapene bedre muligheter til å optimalisere fiskeoppdrett, prosessering og markedsføring i fremtiden, sier Aller Aqua-sjef Hans Erik Bylling i en melding.

Danforel er helintegrert, fra yngelproduksjon, via oppdrett og foredling. Selskapet, som er basert i Grindsted på Jylland, hevder å være «Europas ledende leverandør av røkte ørretfileter».

Foto: Danforel

– Snart starter vi nye investeringer i utvidede yngelanlegg, samt optimalisering i produksjonen. I tillegg ønsker vi å sikre en optimal utnyttelse av hele fisken, sier Bylling.

– Med disse initiativene vil Danforel fortsatt være den beste innkjøperen av fisk produsert i dansk havbruk, legger han til.

Danforel har tapt penger de siste fire år. I 2021 bokførte selskapet et netto underskudd på 8,8 millioner danske kroner. Den bokførte egenkapitalen var ved årsskiftet 6,6 millioner danske kroner. Den totale gjeldsbyrden var på samme tid 55,1 millioner danske kroner.

Danforels direktør Erik Hansen fortsetter som administrerende direktør i selskapet.

Foto: Danforel