Cermaq-merder tømt etter sjøløve-angrep i Canada

Nyheter
0

Men miljøvernere tror ikke faren er over.

5. april kunne iLaks rapportere at dusinvis av sjøløver fråtset i merdene til Cermaq Canadas Rant Point oppdrettsanlegg.

All fisken i merdene i Clayoquot Sound, ved Vancouver Island i British Columbia, er nå slaktet ut.

– Rant Point regnes nå som tom for fisk. Sjøløvene kan fortsatt forsøke å få tilgang til infrastrukturen av vane, men uten fisk å spise er det usannsynlig at de forblir, sier mediekontakt Lauren Girdler, i Fisheries and Oceans Canada (DFO), til lokalavisen Nanaimo News Bulletin.

Cermaq Canada bekrefter at den siste fisken ble høstet fra Rant Point Farm 12. april.

Foto: Clayoquot Action

Girdler sier at ti til 20 sjøløver ble observert av DFO-biologer i merdene ved Rant Point 23. mars. Cermaq-anlegget har predatornetting og elektrisk gjerde rundt de åpne merdene, men sjøløvene maktet likevel å bryte seg inn og forsyne seg av fiskebeholdningen.

– Cermaq har jobbet aktivt med å reparere eventuelle hull i garnene for å hindre at fisk rømmer. På dette tidspunktet har DFO ingen indikasjoner på at store mengder atlantisk laks har rømt fra anlegget, sier Girdler.

Bonny Glambeck, en miljøverner i organisasjonen Clayoquot Actions, tror sjøløvene vil fortsette å angripe oppdrettsanlegg.

– Sjøløver er et veldig intelligente dyr. Det er som en bjørn som tilpasser seg menneskelig atferd. Disse sjøløvene har nå lært og tilpasset seg til å komme inn på disse anleggene. Jeg ville ikke bli overrasket over å se dem gjøre det samme igjen, sier hun.