Endúrs høyeste kvartalsinntekter noensinne

Nyheter
0

Vellykket emisjon på 170 millioner.

Endúr oppnådde konsoliderte inntekter på 568 millioner kroner i tredje kvartal, en økning på 34 prosent fra tilsvarende kvartal i fjor og Endúrs høyeste kvartalsinntekter noensinne.

Endúr eier de to oppdrettsleverandørene Sjøsterk og Artec Aqua.

Netto rentebærende gjeld ved utgangen av september var NOK 894 millioner, sammenlignet med 989 millioner kroner per 30. juni. Selskapet er i samsvar med alle finansielle covenants som definert i sin obligasjonslåneavtale per tredje kvartal. Endúrs ordrereserve var på 2,2 milliarder kroner pr. slutten av tredje kvartal.

Proforma adj. EBIT for tredje kvartal 2021 var NOK 29,9 millioner, sammenlignet med NOK -38,2 millioner og NOK -7,0 millioner i henholdsvis Q1 2021 og Q2 2021.

Aktiviteter i både selskapets hoveddrifts- og rapporteringssegmenter – marin infrastruktur og akvakulturløsninger – har bidratt positivt til forbedringen i kvartalet, melder selskapet.

Jeppe Raaholt (i midten) flankert av Endúrs styreleder Øyvind Horpestad (til venstre) og BMO-gründer Vida Pettersen (til høyre). Foto: Endúr.

Gjennomført emisjon
Endúr melder om vellykket gjennomføring av en rettet emisjon, som gir et bruttoproveny på 170 millioner kroner, gjennom utstedelse av nye aksjer til en kurs på 75 øre per aksje

Følgende nærstående til primærinnsidere har blitt tildelt aksjer i emisjonen.

  • Artec Holding, et selskap nært knyttet til styremedlem Bjørn Finnøy, har blitt tildelt 71.803.220 tilbudsaksjer
  • Jörn Ryberg Holding, et selskap nært knyttet til styremedlem Jörn Ryberg, har blitt tildelt 16.624.910 tilbudsaksjer.

Videre har Artec Holding avtalt å låne ut 226.666.667 aksjer i Selskapet til Arctic Securities, for å sørge for oppgjør av tilbudsaksjene som skal leveres i den rettede emisjonen.