Frykter ikke stor negativ effekt av amerikansk søksmål

Nyheter
652

Selv i et «worst case scenario» ser DNB Markets en begrenset effekt.

I forrige uke rapporterte iLaks at en dommer i Miami har bestemt at antitrustsøksmålet rundt det påståtte prissamarbeidet mellom flere norske oppdrettere kan tas opp for behandling ved en lokal domstol.

Sentralt i bevismaterialet, eller snarere en rekke av indisier, står et møte over en middag mellom Lerøy- og SalMar-toppene Gustav Witzøe og Henning Beltestad. Denne hevder saksøkernes advokater «gjenspeiler tiltaltes forståelse av viktigheten av priser over NASDAQ-prisene og deres åpne tilnærming til å håndtere hverandre for å sikre at prisene samsvarer med prisene rapportert av NASDAQ Salmon index.»

Maksimumboten i EU er ti prosent av konsernets inntekter og maksimal bot i USA er 20 prosent av verdien av handelen, eller 100 millioner dollar, ifølge DNB Markets.

«Hvis vi antar en bot på ti prosent av omsetning i EU og 20 prosent av USA-salget til SalMar, kommer vi frem til en negativ verdi på ti kroner pr aksje, eller to prosent av markedsverdien per 25. mars», skriver DNB-analytiker Alexander Aukner i et notat mandag, ifølge TDN Direkt.