Nutrimar vil øke produksjonen: Inngår kontrakt med AFRY

Nyheter
758

Svensk milliardkonsern lander leveranseavtale. 

Kverva-eide Nutrimar skal optimalisere og øke produksjonskapasiteten på fabrikken sin på Frøya. Oppgraderingen av fabrikken vil føre til reduksjon av svinn, bedre utnyttelse av råstoff og reduksjon av produkttap og energi.

Nutrimar produserer fôringredienser som for eksempel fersk laksolje, laksemel og hydrolysert proteinkonsentrat. Produktene selges som viktige ingredienser til de amerikanske og europeiske dyrefôrmarkedene, europeiske produsenter av fiskefôr og globale landbruksforaktører.

Fabrikken til Nutrimar ligger like ved SalMars store slakteri på Nordskaget på Frøya. Gjennom Witzøe-kontrollerte Kverva har de to selskapene samme majoritetseier.

AFRY skal levere nye filter og fluid bed løsninger. I leveransen inngår prosjektledelse, prosjektering for prosess, elektro og automasjon, samt leveranser av nye ventiler, pumper og maskiner. Prosjektet skal være ferdigstilt i august 2021.

Hans Vedde, leder Food & Pharma i AFRY

– Vi er glad for den tilliten Nutrimar har vist oss. Oppdraget er en viktig byggestein i vår satsning på totalleveranser innen havbruks- og næringsmiddelindustrien, sier Hans Vedde, leder Food & Pharma i AFRY, i en pressemelding.

Svenske AFRY omsettter for 20 milliarder svenske kroner årlig, og er et ledende europeisk konsern med global rekkevidde innen teknologi, design og rådgivning. Selskapet har 16.000 ansatte innen infrastruktur, industri, energi og digitalisering. I Norge omfatter tjenestetilbudet rådgivning innen prosjektutvikling, prosjektledelse, prosjektering, arkitektur, lysdesign og digitale løsninger. Selskapet har over 900 medarbeidere og har kontorer i ti byer i Norge.

Nutrimar-eid arbeidsbåt. Foto: Nutrimar