Frøy Gruppen vil hente en milliard og gå på børs

Nyheter
1838

Helge Gåsø vil børsnotere brønnbåter, servicebåter og transportskip.

– I løpet av de siste 20 årene har Frøy utviklet seg til å bli en markedsledende tjenesteleverandør til norsk lakseoppdrett. Fremover ser vi flere veier for fortsatt vekst for Frøy, og mener en børsnotering av Frøy nå er et naturlig neste trinn for å muliggjøre neste fase av selskapets utvikling, sier Gåsø, som er konsernsjef i rederiet.

– Vi ser fortsatt sterk etterspørsel etter service for havbruksinfrastruktur og biomasse, og ser frem til å fortsette vårt harde arbeid for å møte behovene til våre kunder. Med støtte fra NTS som en langsiktig eier, stoler jeg på at vi vil fortsette å være den integrerte løsningspartneren en velger for den raskt voksende
havbruksnæring, legger han til.

Selskapet er resultatet av en fusjon mellom Frøy gruppen og et av NTS’ datterselskaper. Rederiet, som i dag er en del av NTS, venter seks nye brønnbåter og åtte nye servicebåter levert i 2021, 2022 og 2023.

Styret mener en børsnotering vil kunne legge grunnlag for å realisere vekstpotensialet i oppdrettservice, støtte skalafordeler i Norge og tillate internasjonal ekspansjon i andre lakseproduserende land basert på erfaringene i Norge.

Frøy Gruppen hadde en ordrebok på 5,4 milliarder kroner, inkludert opsjoner, ved årsskiftet.

Selskapet hadde en proforma EBITDA på 585 millioner kroner i 2020. Det holdt til en EBITDA-margin på 37,5 prosent.

Danske Bank, Nordea og Sparebank1 Markets er tilretteleggere for emisjon og børsnotering for Frøy. Sammen vil de hente inn en milliard kroner og sørge for at selskapet får sin første handledag på Oslo Børs innen utgangen av mars.