Må destruere Mowi-smolt: – Forferdelig opplevelse

Nyheter
955

Beslutningen om å fase ut oppdrett langs vestkysten av Canada fører til at tre settefiskanlegg, som leverer til Mowi, må destruere 2,6 millioner fisk.

Saken er oppdatert: iLaks skrev opprinnelig at Mowi måtte destruere 8,3 millioner smolt.

Mowi Canada West estimerer et inntektstap på 195 millioner dollar knyttet til destrueringen, som gjelder settefiskanleggene i Big Tree Creek, Dalrymple og Ocean Falls, skriver Langley Advance Times.

Det var i desember at den canadiske regjeringen besluttet å fase ut lakseoppdrettstillatelser i Discovery Islands, British Columbia, fra 30. juni 2022. Dette representerer 30 prosent, eller omtrent 10-12.000 tonn (sløyd vekt), av Mowis totale gjennomsnittlige årlige slaktevolum i British Columbia fra 2022.

Ifølge Dean Dobrinksky, HR- og kommunikasjonsdirektør i Mowi Canada West, skulle smolten egentlig settes ut i anleggene dagen etter kunngjøringen fra regjeringen.

– Det kommer til å bli en forferdelig opplevelse for oppdretterne på settefiskanleggene som tok vare på fisken, ga dem mat og sørget for at de var sunne. Nå skal vi spørre de samme ansatte om å drepe fisken, sier Dobrinsky.

Mowi og Cermaq har for øvrig bedt retten vurdere beslutningen om utfasing av lakseskonsesjoner i British Columbia.