Endúr forhåndsvarsler oppkjøp for 450 millioner kroner

Nyheter
1262

Nytt mulig oppkjøp innen marin sektor.

Endúr er i sluttfasen av en eksklusiv forhandling vedrørende et potensielt nytt oppkjøp innen sektoren marin infrastruktur. Om oppkjøpet lykkes vil det være Endúr sitt tredje oppkjøp under selskapets nye strategi. Endúr har nylig kjøpt to svært lønnsomme selskaper, BMO Entreprenør og Artec Acqua, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Det originale her er at oppkjøpet slett ikke er i boks. Selskapet tar alle mulige forbehold.

Dersom oppkjøpet lykkes, vil aksjekjøpsavtale for oppkjøpet signeres innen utløpet av februar 2021. Med forbehold om endelig avtale vil Endúr erverve 100 prosent av aksjene i målselskapet, samtidig som nåværende aksjeeiere i målselskapet vil forplikte seg til å reinvestere 35 prosent av det totale vederlaget i aksjer i Endúr med en lock-up avtale. Foreløpig avtalt transaksjonsverdi verdsetter målselskapet til en selskapsverdi (EV) på cirka 450 millioner kroner. Basert på et forventet EBITDA-resultat på omtrent N95 millioner kroner for de siste tolv månedene tilsier det en EV/EBITDA multippel på 4.7x, skriver Endúr.

Målselskapet har vært en ledende aktør i segmentet for marin infrastruktur i mange år og har en årlig omsetningsvekst på over ti prosent de siste fire årene.

– Oppkjøpet vil passe svært godt til vår vekststrategi innen marin infrastruktur. Endúrs proforma omsetning for 2020 vil overskride to milliarder kroner etter oppkjøpet, noe som innebærer at vi når vårt omsetningsmål for 2022 betydelig før tiden. I tillegg har målselskapet levert sterke marginer kombinert med en stabil vekst over tid, sier Hans Olav Storkås, konsernsjef i Endúr.

Endelig transaksjonspris og gjennomføring av oppkjøpet er betinget av endelig avtale, styregodkjennelse i Endúr, godkjennelse av generalforsamlingen i Endúr og at Endúr har oppnådd tilstrekkelig finansiering av kontantvederlaget i oppkjøpet. Endúr har som mål å finansiere kontantvederlaget i oppkjøpet med langsiktig gjeld i form av bank- eller obligasjonslån til konkurransedyktige betingelser fra en eller flere tredjeparter.

Arctic Securities er finansiell rådgiver og Wikborg Rein Advokatfirma er juridisk rådgiver for Endúr i forbindelse med oppkjøpet.