Mowi frykter fiskedød hvis ikke Equinor utsetter oppstart av karbonfangstanlegg

Nyheter
1242

Uenighet mellom Mowi og Equinor.

Mowi driver med oppdrett av berggylt i Naturgassparken næringsområde i Øygarden kommune. På samme område skal Equinor bygge et mottaksanlegg for CO2.

I forbindelse med byggingen skal Ljøsøyna-viken i januar fylles ut for å lage en kai, som skal være tilknyttet karbonfangstanlegget. Mowi frykter utfyllingen vil påvirke kvaliteten på sjøvannet, slik at berggylten i selskapets anlegg dør, skriver Vestnytt

Storoppdretteren har derfor i en klage bedt Fylkesmannen om å utsette mudringen og utfyllingen av kaianlegget fra januar 2021 til etter juli. I sommer vil nemlig landanlegget stå tomt, ifølge Mowi.

– Vi holder dialogen med Equinor, og det virker som de har forståelse for at vi ikke kan risikere dødelighet som følge av byggeperioden for kaianlegget, sier kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Mowi til Vestnytt.

Equinor, som har svart Fylkesmannen, viser til en person skal overvåke aktivitetene i sjøen, og at selskapet skal bruke utstyr for å dempe partikkelspredningen i sjøen. Pressetalsperson for selskapet, Eskil Eriksen, sier til avisen at de holder en tett og konstruktiv dialog med Mowi, og avventer videre behandling av saken.

FOTO: Equinor