Mowi jekker ned guiding av 2021-slaktevolumer: – Det er ikke noe vi er fornøyd med

Nyheter
947

Meglerkorpset forventer at Mowi vil slakte 471.000 tonn laks neste år. Nå guider selskapet kun 445.000 tonn.

Det var ikke store overraskelser å spore i dagens rapport for tredje kvartal, da vesentlige deler av den var kjent i forbindelse med selskapets trading update som ble offentliggjort i oktober.

Det viktigste elementet som fanger analytikernes interesse er selskapets anslag for slaktevolum i 2021. Dette er mindre enn forventet.

Les også: Mowi dropper utbytte: – Netto etterspørsel er ned i kvartalet

Negative estimatrevisjoner
«Volumguiding holdes uendret for 2020 ved 442kt, og introduserer 2021 guiding på 445kt. Det er fem prosent under median konsensus på 471kt, og vil trolig utløse noen negative estimatrevisjoner,» skriver Sparebank1 Markets’ analytiker Christopher Robin Vinter i en oppdatering. 

Også Pareto-analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen reagerer på dette:

«Selskapet gjentar sin guiding på 442k tonn i 2020, men 2021-guiding på 445k tonn er
cirka fem prosent under estimatene for PAS/konsensus. Dette er hovedsakelig drevet av lave canadiske volumer også i 2021, ettersom de biologiske utfordringer fortsetter i regionen. Vi forventer begrensede endringer for 2020 da både volumer og kostnadsguiding er som forventet, mens vi forventer å senke 2021e med 4-5 prosent på grunn av lavere volumguiding,» skriver Kjølås Johannessen i et notat til sine kunder.

Pareto Securities har, i likhet med Sparebank1 Markets, kjøpsanbefaling med kursmål 200 kroner på Mowi. Den første halvtimen av dagens børshandel er Mowis aksjekurs ganske uforandret – på 153 kroner.

Pustepause
Mowi-sjef Ivan Vindheim er ikke fornøyd med volumguidingen for 2021.

– Det er ikke noe vi er fornøyd med. Vi har vært gjennom flere år med høy vekst, vi er store og det er ikke så lett å vokse prosentvis. Vi er selvsagt ikke fornøyd med å nesten stå stille på årsbasis, og dette er noe styret og ledelsen vil adresse fremover. Dette er en pustepause, sier Vindheim til TDN Direkt onsdag.

Videre sier han at tredje kvartal var et godt operasjonelt kvartal, alt tatt i betraktning.

– Vi tjente nesten 900 millioner kroner i et kvartal sterkt påvirket av svake spotpriser og covid-effekter. Jeg tror det også sier litt om underliggende etterspørsel etter laks, og tviler på at det er mange produkter som har stått mot etterspørselsnedgangen så godt, sier han.