BEWI varsler børsnotering – for andre gang

Nyheter
1617

Gjør nytt forsøk på notering ved Oslo Børs’ Merkur Market.

Sist gang, høsten 2018, skrinla emballasjegiganten børsplanene i et turbulent marked. Nå prøver BEWiSynbra igjen – dagen etter oppkjøpet av selskapet BEWi Drift Holding for 400 millioner kroner.

– Gjennom det nylige oppkjøpet av BDH, styrker vi vår posisjon ytterligere som en stor internasjonal leverandør av isolasjons- og pakkeløsninger, i tråd med vår langsiktige strategi for vekst og diversifisering. Nå er vi klare til å ta en ledende rolle i den pågående konsolideringen av vår bransje, og vi anser derfor at en børsnotering av BEWi er strategisk viktig, og absolutt også en milepæl for BEWi, sier Gunnar Syvertsen, styreleder i BEWi.

BEWi ble grunnlagt i 1980 av Bekken-familien på Frøya og har siden den gang vokst til å bli en stor europeisk aktør innen både isolasjons- og emballasjebransjen. BEWi leverer innovative og bærekraftige produkter og løsninger, og beskytter både mennesker og varer, for eksempel fiskekasser, sykkelhjelmer, farmasøytisk emballasje, barneseter samt isolasjonsprodukter for bygninger og infrastruktur.

Integrert
BEWi er integrert gjennom verdikjeden, fra produksjon av råvarer til sluttprodukter samt gjenvinning av brukte produkter. Den integrerte modellen diversifiserer forretningseksponeringen og fungerer både som en marginstabilisering, så vel som et marginforbedrende tiltak som plasserer BEWi godt for å imøtekomme svingende markedsforhold.

Siden 2018 har BEWi økt fokuset på sitt miljøavtrykk. Gjennom det dedikerte forretningsområdet BEWiSynbra Circular resirkulerer BEWi i dag 20.000 tonn EPS-produkter årlig. I løpet av 2021 forventer BEWi å nå en gjenvinningskapasitet på 60 000 tonn, vurdert som et viktig tiltak for å møte fremtidig virksomhet, samt miljømessige krav.

Etter oppkjøpet av BDH kontrollerer BEWi totalt 38 fabrikker i Europa. I første halvår av 2020 leverte BEWi et netto salg på 2,7 milliarder svenske kroner og en justert EBITDA på  378 millioner svenske kroner, når de inkluderte BDH på proformabasis (ikke revidert).

– Våre strategiske prioriteringer er å fortsette å vokse gjennom innvannende oppkjøp, å styrke vår sirkulære virksomhet ytterligere og fortsette å innovere nye bærekraftige løsninger for våre kunder. Vår integrerte forretningsmodell har vist seg å være veldig robust, både i tider med svingninger i råvarepriser og i det siste gjennom den utfordrende Covid-19-situasjonen, og gir oss et solid grunnlag for å realisere vår strategi, da inntjeningen har vist seg å være meget spenstig, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWi.

Beholder kontrollen
Opptaket til Oslo Børs’ Merkur Market forventes for øyeblikket å skje i august eller september.
 
Familien Bekken eier i dag cirka 66,7 prosent, fond kontrollert av Verdane Capital har 17,4 prosent eierskap og Kverva eier 9,9 prosent av aksjene i BEWi. Etter den planlagte plasseringen av eksisterende aksjer vil Bekken-familien eie omtrent 58,6 prosent og fond kontrollert av Verdane Capital 15,6 prosent av aksjene i BEWi. Familien Bekken vil forbli majoritetsaksjonær etter den planlagte transaksjonen, som er i tråd med deres langsiktige eierstrategi.

Nordea SpareBank 1 Markets er finansielle rådgivere i forbindelse med børsnoteringen.