Finsk sushikjede starter opp i Oslo: – Et naturlig valg fordi vi bruker mye norsk laks

Nyheter
702

Mandag åpner den finske sushikjeden Sushibar+Wine en restaurant i Posthallen i Oslo, og i mai åpnes ytterligere en i Bogstadveien.

Det skriver Finansavisen.

Kjeden har allerede fem restauranter i Helsingfors. Grunnlegger og administrerende direktør Anders Westerholm forklarer overfor avisen hvorfor de velger å åpne i nettopp Oslo.

– Vi bestemte at vi ville holde oss innen Norden, for der er de kulturelle forskjellene ikke så store. Vi har planlagt dette i to år, og Oslo ga oss en fin følelse. Det er en by som utvikler seg på en modig måte. Det er spennende når en by viser vilje til å fornye seg. I tillegg var det et naturlig valg fordi vi bruker mye norske råvarer; laks, sier Westerholm.

Ifølge Westerholm omsatte de fem restaurantene i Helsingfors for rundt 47 millioner kroner i fjor.

Totalt har kjeden investert i overkant av ti millioner kroner i Norges-satsingen så langt. Målet på sikt er å åpne totalt fem restauranter i Norge.

Restauranten i Posthallen. FOTO: Sushibar+Wine