485 meter langt slep underveis fra Oslofjorden til Salmon Evolutions anlegg i Romsdal

Nyheter
0

Underleverandøren Artec Aqua på langtur.

Salmon Evolutions landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy begynner å ta form. Stadig flere av de romslige betongkarene er støpt, klekkeri og produksjonshaller reises og nærmer seg ferdigstillelse.

Les også: Salmon Evolution-topp Håkon André Berg: – Da skal vi ha en produksjonskost på linje med det som en ser i sjøen

Foto: Salmon Evolution

Neste trekk er å legge til rette for vannforsyning til oppdrettstankene.

Langtur
Nå frakter den Kragerø-registrerte slepebåten «Tug Bauge» totalt 485 meter med sjøledninger fra Oslofjorden til anlegget på Indre Harøy.

– Vi håper slepet går fint hele veien frem til byggeplass for Salmon Evolution, sier prosjektleder Ole Gunnar Lyngstad til Artec Aquas Facebook-side.

(Saken fortsetter under bildene)

Over Stadt
Den rødmalte «Tug Bauge» har gått i fra basen ved Langesund, og passerer nå over Stadt. Slepet går i skrivende stund like nord for Vågsøy, viser Marine Traffic.

Børsnoterte Salmon Evolutions anlegg på Indre Harøy vil bygges ut over fire byggetrinn, med en samlet produksjonskapasitet på 31.500 tonn laks årlig.

Selskapet har også, via et joint venture med fiskerikjempen Dongwon, planer om å føre opp et tilsvarende oppdrettsanlegg på land i  Yangyang i Gangwon-provinsen i Sør-Korea.