46 prosent tror ikke oppdrettslaks er bra for helsen

Nyheter
677

– Forbrukerne sin skepsis til oppdrettsfisk øker, sier forbruksforsker Annechen Bahr Bugge, ved Statens institutt for forbruksforsking (SIFO) til Nationen.

Les også: NIFES: Gravide bør spise mer sjømat

I en undersøkelse Bugge har gjennomført i år kom oppdrettsfisk på tredjeplass blant produktene som forbrukerne ønsket å redusere forbruket av. Bare sukkerholdig drikke og ferdigmat sto lavere i kurs enn oppdrettsfisk.

I den samme undersøkelsen sa ti prosent at de ikke spiser oppdrettsfisk. 55 prosent sa at de var skeptiske, men at de spiser det likevel. Bare 15 prosent oppga at de ikke på noen måte opplevde det som problematisk å spise oppdrettsfisk.

Les også: Ingen negativ salgseffekt av luseskader og Brennpunkt

Bugge identifiserte to hovedårsaker til skepsisen: 53 prosent sa at de var kritiske til dyrevelferd og miljø. 46 prosent sa at de ikke trodde oppdrettsfisk var bra for helsa, mens 36 prosent tror at den er like sunn som annen sjømat.

– Debatten om oppdrettslaks, tungmetall og miljøbelastning har pågått lenge. Jeg fant ut at skepsisen til oppdrettsfisk øker. Når salget ikke er gått ned i høst, er det kanskje slik at de som kunne ha slutta på grunn av disse oppslagene allerede har slutta å kjøpe, seier Bugge.