Brukte fôrsekker blir for første gang brukt i produksjon av nye. Det gir 23 prosent mindre fotavtrykk for plastsekkene til Skretting Norge.
– Ved å resirkulere plasten fra vår egen verdikjede, reduserer vi behovet for ny plast med rundt 300 tonn i året. Den samme, sterke fotavtrykkeffekten hadde vi neppe klart uten det lukkede kretsløpet vi har utviklet i samarbeid med Thrace Polybulk, sier Erling Johansen, purchasing manager i Skretting Norge, i en melding.
Reduserer oljeforbruk
Bestillingen på den første containeren med drøyt 7.000 resirkulerte storsekker er allerede lagt inn hos leverandøren Thrace Polybulk.
– Når de brukte fôrsekkene nå benyttes som råstoff, trengs det rundt 30 prosent mindre olje for å lage en ny storsekk. Fotavtrykket fra den nye sekken reduseres med 23 prosent, forklarer Johansen.
Det reduserte fotavtrykket er verifisert av AION. Selskapet spesialiserer seg på sporbarhet og dokumentasjon av sirkulære verdikjeder og har gjennomgått det lukkede kretsløpet for Skretting-sekkene.
– Vi har over tid testet de resirkulerte sekkene ved fabrikken vår på Averøy. Konklusjonen er at de fungerer akkurat like godt som de vanlige sekkene. Nå går vi i gang med å oppskalere og rulle ut sporbare returløsninger for storsekker ved alle våre fabrikker. Dette hadde ikke vært mulig uten tett samarbeid med vår leverandør Thrace Polybulk. Vi er stolte over at vi sammen kan gjøre en reell forskjell på et område det historisk har vært vanskelig å forbedre, sier Johansen.
Alle fabrikker inn i loopen
På verdensbasis blir det hvert år produsert gigantiske 282 millioner tonn plastavfall. Bare rundt 15 prosent av dette blir resirkulert. Skretting Norge har klare ambisjoner om å bidra til at mer plast blir brukt flere ganger.
– Fabrikken på Averøy er først ute, men vi jobber for at sekkene fra fabrikkene i Stavanger og Stokmarknes skal inn i det lukkede gjenvinningsløpet så raskt som mulig, sier Johansen.