Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) har sammenhengende siden 1990 arrangert Norgesmesterskapet i røkt og gravet laks, skriver NSL i en pressemelding.
I alle disse årene har deltagelsen vært meget god. Cirka 30 sjømatbedrifter har deltatt i snitt.
I starten ble det kun konkurrert i klassene kaldrøkt og gravet laks. Senere kom klassen varmrøkt laks og kaldrøkt ørret med, og i 2003 ble det også åpnet for konkurranse i en åpen klasse. I åpen klasse kan alle konkurrere med røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret. Produktet må være beregnet på konsum uten videre bearbeiding. Kaker, pateer eller andre farseprodukter vil ikke falle inn under denne klassen.
Detaljerte opplysninger om deltagelse og regelverk finnes på www.nsl.no
Påmeldingsfristen for årets konkurranse er 15. april, og premieutdelingen vil foregå under AquaNor i Trondheim Spektrum den 20.august.