– 2017 blir hektisk og spennende for Fiskerstrand

Nyheter
1054

– Vi er fornøyd med aktiviteten her på verftet, og ser for oss siste halvår av 2016 og 2017 som utfordrende, hektisk og spennende, sier teknisk sjef Olav Fiskerstrand.

Konsernet Fiskerstrand Holding leverte i fjor et driftsresultat på 18,9 millioner kroner, en økning fra 5,5 millioner i 2014.

– Når det gjelder resultatet for 2015 har konsernet hatt et godt år. Selve verftet, Fiskerstrand Verft AS fikk negativt resultat, grunnet for lav aktivitet første halvår i fjor, samt en del permitteringer. At konsernet likevel har et positivt resultat, skyldes hovedsakelig aktivitet innen skipsdesign, eiendom, og avslutning av tidligere vellykkede miljøprosjekter.

Torghatten

Torghattens nye ferge. Illustrasjon: Multi Maritime

De neste tolv månedene skal verftet utruste og levere fire nybygg, blant annet en batterihybrid miljøferge for Torghatten. I mai vant Fiskerstrand kontrakt på en ny miljøferge til Boreal Transport Nord. Begge disse er designet av Multi Maritime i Førde. Skrogene blir levert i perioden fra tredje kvartal i år til første kvartal i 2017.

Fiskerstrand Verft har også landet to kontrakter med Frøy Rederi som skal inn på oppdrag for Marine Harvest. Byggekontrakten gjelder for to brønnbåter på inntil 3400 kubikkmeter designet av Møre Maritime i Kristiansund. Båtene skal leveres første halvår i 2017.

Flere oppdrag i høst
– Vi har bygget om «Gåsø Viking» og har levert fra oss et større ombyggingsoppdrag til Frøy Vest. I tillegg er vi ferdig med ombyggingen av «Bastø 1». Verftet har nå flere større båter inne for vedlikehold, og vi skal starte tilsvarende ombygging på «Bastø II» fra september, sier Fiskerstrand.

Fiskerstrand Verft har cirka 160 fast ansatte. I de travleste periodene er over 350 personer i jobb. Verftet har et jevnt trykk med mange innleide.

Merker press fra utlandet
– Vi har hatt fokus på langsiktige kundeforhold. Fiskerstrand jobber hovedsakelig inn mot ferger, fiskeri og havbruk. Dette er næringer som ikke er så påvirket av oljeprisen. Samtidig merker vi økt press på pris fra utenlandske verft. Det setter større krav til vår gjennomføringsevne, og at vi får med oss leverandørnettverket i distriktet rundt oss.

Nybygg vil ifølge Fiskerstrand dominere de neste to årene, men verftet har det også travelt på reparasjon- og vedlikeholdssiden. I lengre perioder har verftet hatt 8-10 båter inne ved kai til reparasjon og ombygging.

– Vi har godt med forespørsler, mange faste kunder, og kommer forhåpentligvis til å sikre oss enda flere kontrakter de kommende månedene. Det ser bra ut, sier Fiskerstrand.

Fiskerstrand Holding AS (konsern)
Tall i millioner kroner
2015 2014
Driftsinntekter 570,0 583,9
Driftsresultat 18,9 5,5
Resultat før skatt 17,9 5,2