Lite fisk gir mindre arbeid ved lakseslakteriet.
Ved slakteriet på Sjernarøy ble det i september sendt ut et permitteringsvarsel til 28 ansatte. Bakteppet var flere ILA-utbrudd i Rogaland.
Nå bekrefter Grieg Seafood Rogaland at 20 ansatte er permitterte.
– Vi har slaktet færre fisk enn vanlig i en periode. Årsaken er at vi ikke har hatt nok slakteklar fisk for full drift, sier samfunnskontakt Liv Marit Årseth til Stavanger Aftenblad.
Hun legger til at det er vanlig med sesongvariasjoner og periodevise permitteringer i oppdrettsnæringen.
– Dessverre har vi da måttet permittere en del av de ansatte på slakteriet i høst. Vi planlegger for full kapasitet igjen i begynnelsen av 2024, understreker hun.
Ifølge Årseth vil ny teknologi som lukkede anlegg i sjø og større resirkuleringsanlegg på land kunne bidra til mer stabile slaktevolum framover.