Scale AQ: NTNU-studenter fikk brynt seg på bærekraft for internasjonalt marked

Nyheter
0

Trolig solgt to nye flåter.

To studenter fra NTNU fikk virkelig brynt seg på det internasjonale markedet og havbruksnæringa, da de i dag holdt presentasjoner for og om bærekraft for Scale AQ. Fokuset er på studenter den siste dagen av AquaNor.

– Klart det er kjempeviktig, vi er midt oppe i en digitalisering av næringen. Mange tekniske utfordringer skal løses, og det å bli en attraktiv arbeidsgiver for studenter som utdannes er viktig for oss. Ansatte hos oss jobber også som forelesere både ved NTNU og Nord Universitet. Det forteller kommunikasjonssjef Tore Laastad til iLaks.

Kommunikasjonssjef i Scale AQ, Tore Laastad. (Foto: Steve Hernes).

– Nytt og spennende
De to har, foruten å bli filmet mens de presenterer sine oppgaver, også presentert resultatene internt i Scale AQ, og for besøkende studenter ved stand. Student Vegard Bakkene Åsen (22) fra Sandefjord, har jobbet med resirkulering av plast i bedriften.

– Sjelden jeg har fått så mye oppmerksomhet om noe jeg har drevet på sommeren. Prosjektet handler om verdikjeden for utvalgte plastprodukter, og funnet ut hva som skjer med produktet når det er ferdig bruk. Så har jeg også kommet med forslag til hvordan dette kan resirkuleres bedre, sier Bakkene Åsen.

Sunniva Andrine Hellesund (24) fra Bergen, er i gang med noe som kan bli en masteroppgave. Det er en livsløpsanalyse som ser på alle steg i livsløpet til et tau av polypropylen. Dette er et pågående arbeid. I tillegg har jeg sett på muligheten for Scale AQ til å redusere bruken av plast og stålprodukter. Dette er veldig spennende og nytt, sier hun og utelukker absolutt ikke at havbruk og teknologi er det hu skal jobbe med i framtida.

Vegard Bakkene Åsen (22) og Sunniva Andrine Hellesund (24) (Foto: Steve Hernes)

Fôrflåtesalg
Kommunikasjonssjefen forteller de nettopp har hatt en intern evaluering, og konkludert med at det absolutt var verdt innsatsen å delta på årets messe.

– Det har vært veldig mange gode tilbakemeldinger på nyvinningen SmartSpreader. Det føles som om mange bare har gått og ventet på denne, så vi har truffet godt, sier Tore Laastad.

– Fôrflåten på Skansen har blitt veldig godt likt, og det ser ut til at vi får to nye salg på den. Alt er ikke 100 prosent klart ennå, men det ser veldig greit ut, og vi renger med avklaring i løpet av et par uker, avslutter Laastad.

Selskapets fôrflåte til Ice Fish Farm. Til kai ved Skansen i Trondheim i anledning AquaNor. (Foto: Steve Hernes)