Optimar ble vinner av beste stand under AquaNor

Nyheter
0

Mange store aktører uteble på årets AquaNor, uten at det gjorde nevneverdig utslage på humør eller innsalg hos utstillere. En av de mindre utstillerne har sin største kunde Helgelandsregionen, og deres største og viktigste kunde var ikke der. Det gir både tid og anledning til teambygging, små og nye kunder. SBS Teknikk fra Brønnøysund benyttet tida godt, forteller daglig leder Thomas Sund.

Fesk-Sjå er en av løsningene fra SBS Teknikk i Brønøysund. (Foto: Steve Hernes).

– Vi er egentlig positivt overrasket. Det var mange skeptiske på grunn av pandemien. En av våre aller største kunder er jo ikke her, som for eksempel Mowi region nord. Det var vi spent på, men det gjør jo at vi har tid og rom for andre, sier Sund til iLaks.

– Det har vært godt besøk på standen forteller de, selv om de savner de utenlandske gjestene. Selv har de ikke mange internasjonale kunder, men ser et potensial i det i framtida, sier han.

SBS Teknikk holder til i Brønnøysund, og har sitt utspring fra olje- og gass næringa. Så når de største kundene er borte, får de små mye mer plass. Litt ekstra tid til hygge rundt en trebenk blir det også for gjengen fra Brønnøy.

Gjengen fra Brønnøysund og SBS Teknikk, Katrine Pettersen, Maja Sund og Thomas Sund. (Foto: Steve Hernes).

SBS Teknikk har siden 2015 levert ulike tjenester innen elektro, mekanisk og automasjon til oppdrettere på Helgeland. Spesialløsninger innenfor sensor og overvåking, som Fesk-Sjå. Som navnet selvsagt tilsier, er sjekk av overflate og fôring. Markedet er primært i Nord-Norge, men de ser stadig etter nye markedet. Med sine 15 ansatte kommer de til å selge løsninger til oppdrett for rundt 30 millioner i å.

– Det er opp fra  23 millioner kroner i fjor. Vi har drevet mye utvikling disse årene, så vi er godt fornøyde med en årlig vekst, forteller Maja Sund.

Beste utstiller
Det ligger mye prestisje i denne prisen, og vel fortjent er det Optimar som i år stikker av med utmerkelsen for beste stand på Aqua Nor 2021, melder arrangøren.

Juryen har i flere møter gått gjennom tre veldig gode nominerte, og også besøkt hver stand inngående. Og dommen er klar, Optimar har levert best i år, hetet det i begrunnelsen.

(Foto: AquaNor)

Glimt fra utstillere på AquaNor