Vil bygge ny avdeling på Sistranda: – Vi ser at det har blitt et sentrum for havbruksnæringa der

Nyheter
193

– Vi ser at det geografisk har blitt et senter for havbruksnæringa på Frøya og Hitra. Vi har vurdert flere lokasjoner, og endt opp med at vi vil bygge en avdeling, vinklet mot havbruk, på Sistranda, forteller Staale Brungot, daglig leder i Ask Safety til Hitra-Frøya.

Fra offshore til oppdrett
Firmaet har hovedsakelig drevet sin virksomhet fra Ålesund, hvor de tilbyr kurs og konferanser. De var opprinnelig rettta om offshore-næringene, men etter hvert har de også tilbudt sine tjenester til havbruksnæringa. Når de nå skal bygge opp en egen kursavdeling for havbruk, velger de da å etablere den på Frøya.

Firmaet har drevet kurs- og konferansevirksomhet i 22 år. De har 20 fast ansatte i Ålesund, pluss cirka 40 øvrige som er knyttet til kursvirksomheten.

Aktuell plass
Brungot forteller at man i oppstarten på Frøya vil bruke av folkene de allerede har i systemet, men at det vil bli aktuelt å ansette egne folk på Sistranda.  Brungot bekrefter at Siholmen er den mest aktuelle plassen, men at man ennå ikke har bestemt hvor bygget kommer.

– Vi skal ha et møte med kommunen i løpet av en ukes tid, og vi skal i samarbeid med kommunen og Blått kompetansesenter finne ut hva som er best egnet, sier Staale Brungot i Ask Safety.