– Vi ser frem til å sette i gang driften

Nyheter
1348

Brønnbåten «Aqua Maløy» er nå i sin siste fase før operasjon denne uken. 

«Aqua Maløy» ligger i disse dager til kai hos Cflow, i Langevåg utenfor Ålesund. Det nyutviklede brønnbåtkonseptet er et samarbeid mellom Cflow, Salt Ship Design og Dess Aquaculture, og er det andre fartøyet av en serie på seks som er under bygging og utrustning på Sefine Shipyard i Tyrkia. Cflow har levert fiskeutstyr til skipet, som blant annet er utstyrt med høykapasitetssystem for lasting og lossing, og egen linje for rensefisk slik at denne kan tilbakeføres til merden.

– Vi er så heldig å ha gode kai- og verkstedsfasiliteter, slik at vi kan prøvekjøre alle fiskehåndteringssystemene og gjøre annet servicearbeid på båtene lokalt hos oss. Dette forenkler arbeidet ved at vi sparer tid på transport av utstyr og personell i siste fase før overlevering, sier prosjektleder i Cflow, Rune Steinnes.

Båten har et volum på 3.900 kubikk og er 84,4 meter lang. Foto: Lizbeth Osnes

Les også: Nå har Mowi overtatt den fjerde av sine åtte nybygde brønnbåter

– Kjekt å se det ferdige resultatet med

Sofie Risfjord Sletta. Foto: Cflow

Båten skal være designet for fremtidige utfordringer og muligheter.

– Den har blant annet høy kapasitet for vannbehandling og er forberedt for fremtidige kamper mot lus og sykdom. Det nye vannfallssystemet gir fisken en ekstra rensing ved å skylle bort gjensittende lus etter avlusning, og dynamisk posisjonering for å holde skipet i posisjon ved merdene. På denne måten høynes sikkerheten for mannskapet og båten er forberedt for mulig fremtidig operasjon ved havmerder, forteller markedssjef i Cflow, Sofie Risfjord Sletta, til iLaks.

– Det er ekstra kjekt å få se det ferdige resultatet med egne øyne. Det er en praktfull båt som ruver godt foran anlegget vårt, og man får virkelig inntrykk av hvilke dimensjoner det er snakk om, forteller hun.

Snart i drift
Ifølge planen skal båten i operasjon i løpet av få dager.

– Vi er selvsagt spente på å få gjennomføre den første turen. Det er en topp utstyrt båt, og vi ser frem til å sette i gang driften, sier kapteinen om bord, Sindre Lassesen.