Venter fokus på etterspørsel og kostnadsnivå i Q4-resultater

Nyheter
659

Denne uka blir resultat for fjerde kvartal lagt frem av flere børsnoterte oppdrettsselskap. Analytikerne Alexander Aukner og Tore Tønseth tror selskapene legger vekt på, blant annet, etterspørsel, kostnadsnivå og vekst.

– Inntjeningen i fjerde kvartal er naturligvis interessant, men aksjemarkedet kommer til å legge vesentlig mer vekt på følgende punkter: Hvordan har etterspørselen reagert på de reduserte prisene, hvor mye har produksjonskostnadene kommet ned, hvor stor andel har blitt signert på kontrakt og til hvilken pris, samt utbyttenivået, som vil gi oss en god pekepinn på hvor optimistiske selskapene ser på fremtiden, sier Aukner i DNB Markets til TDN Direkt.

Tønseth i Sparebank 1 Markets spår mellom seks og ti prosent volumvekst i lakseproduksjonen i 2018. Også det vil spille en viktig rolle i resultatfremleggingen, ifølge Tønseth.

– Det blir viktig hva selskapene sier rundt forventet vekst i 2018. Det er en generell gjenganger i mange kvartaler, men det blir spesielt viktig med tanke på at det ligger an til en vekst på alt mellom seks til ti prosent i 2018, sier han til TDN Direkt.