Vellykket første slakting for Salmon Evolution

Nyheter
0

Den landbaserte oppdretteren fra Indre Harøy i Møre og Romsdal, melder i dag at de har slaktet de første 30.000 laksene fra anlegget sitt.

– Å ha fullført den første slaktingen er en historisk milepæl for Salmon Evolution. På bare syv måneder har vi oppdrettet laksen vår fra 300 gram til slaktevekt, noe som tydelig viser proof-of-concept for vår tilnærming til landbasert lakseoppdrett. Salmon Evolution handler om å skape optimale levekår for laksen, som igjen legger grunnlaget for utmerket biologisk ytelse og langsiktig lønnsomhet, sier administrerende direktør i Salmon Evolution, Trond Håkon Schaug-Pettersen.

Operasjonen startet 3. november da om lag 30.000 laks ble overført fra Indre Harøy til Salmon Evolutions nærliggende foredlingspartner, Vikenco, hvor fisken har ligget i merder i helgen. Hele prosessen gikk etter planen og det ble registrert minimal dødelighet under fiskeoverføringsprosessen. Høstingen skal spres over et par dager og den første gruppen ble høstet i går, heter det i meldingen.

Den første laksen for Salmon Evolution. Foto Skarvøy Media

Laksen fra denne slaktingen har blitt solgt til en utvalgt gruppe kunder både i Norge og i utlandet, noe som gir dem mulighet til å teste produktet og verifisere kvaliteten i forkant av selskapets planlagte opptrapping av slaktevolum i de kommende kvartalene.

– Endelig har vi muligheten til å dele laksen vår med markedet. Vi opplever sterk interesse for produktet vårt og ser veldig frem til å jobbe sammen med våre kunder og partnere for å fremme en ny standard for laks uten kompromisser på vannkvalitet, fiskevelferd, miljøansvar og produktkvalitet, sier Odd Frode Roaldsnes, markedsdirektør i Salmon Evolution

– Vi er ekstremt glade for å ha fullført vår første innhøsting som vil gi oss verdifull innsikt i hvordan vi driver anlegget vårt. Selv om batch 1 allerede har vært en stor suksess, er vi sikre på at etter hvert som vi lærer mer og mer, vil vi være i stand til å kontinuerlig forbedre driften vår og maksimere produksjonen fra gården, samtidig som vi opprettholder de høyeste kvalitetsstandardene, sa Ingjarl Skarvøy, driftssjef i Salmon Evolution.