Veien til Osan Settefisk har vært stengt i tolv dager: – Vi har tid til å vente

Nyheter
1101

– Vi ønsker selvfølgelig at veien skal bli reparert så fort som mulig, og at vi skal vende tilbake til normaltilstand igjen, forteller daglig leder ved Osan Settefisk, Svein Oluf Øren, til iLaks. 

Fylkesvei 7128 ved Rødseidet i Nærøysund kommune i Trøndelag, er fortsatt stengt etter at et 100 meter bredt jordras sperret av veien inn til Sør-Eitran, hvor Osan Settefisk holder til. Veien har vært stengt i tolv dager, og settefiskprodusenten har i mellomtiden fraktet arbeidere inn og ut med båt.

Slik så veien ut etter jordraset. FOTO: Vegtrafikksentralen

Blir ikke ferdig denne uken
Nærøysund kommune opplyste onsdag på sine nettsider at fjerning av masser pågår for fullt på veien mot Sør-Eitran. De vil imidlertid ikke bli ferdige med arbeidet denne uken, ettersom det er bløtt og løst i massene.

– Vi har en begrenset produksjon, så det store behovet for varer i den forbindelse har vi ikke, sier Svein Oluf Øren til iLaks.

Det foregår imidlertid fortsatt utstyrsmontasje i anlegget:

– Denne transporten må vi ta inn via kai til Ottersøy etterhvert, sier Øren.

Sikkerheten først
Når ryddingen er kommet ned på veien, må det foretas noen grunnboringer for å sjekke bæreevne og stabilitet på veien før den kan tas i bruk, opplyser Nærøysund kommune.

– Ellers er det viktig at jobben som gjøres med veien, skjer på en sikker måte slik at det ikke skjer noen uhell. Vi har tid til å vente på dette, avslutter Øren.