Varm sommer reduserte både størrelse og volum på fisken for dansk oppdretter

Nyheter
1652

Det gir utslag både på topp- og bunnlinje i siste regnskapsperiode for AquaPri Holding.

I siste regnskapsperiode, fra 1. mai 2018 til 30. april 2019, hadde AquaPri Holding en bruttofortjeneste på 79,2 millioner danske kroner. Det er en nedgang fra 83,7 millioner danske kroner forrige regnskapsperiode. Også resultatet faller for oppdretteren. Resultatet for 2018/19 endte på 20,2 millioner danske kroner, mot 21,0 millioner danske kroner i 2017/18.

Henning Priess, direktør og medeier i AquaPri Holding, forteller til FødevareWatch at fallet skyldes den varme sommeren.

– Vi mistet 25 prosent av vår produksjon i sjø på grunn av den varme sommeren. Det har slått ut på omsetningen da vi har manglet noen 100 tonn i produksjonen, sier han til nettavisen.

Aquapri, som driver oppdrett i sjø, er blant dem som vil bli rammet av den danske regjeringens forbud mot flere og større oppdrettsanlegg.

Preiss sier videre til FødevareWatch at de merker økt interesse etter fiskeprotein fra Asia, spesielt Kina, som for tiden herjes av afrikansk svineinfluensa.

– Når de ikke får tak i nok, og prisene begynner å stige på svinekjøtt, så ser de seg om etter alternativer. Først og fremst ser de etter kyllingprotein, men også innen fiskeprotein merker vi at der er større interesse, sier han.

Den kinesiske svinebestand var 32,2 prosent lavere i juli i år mot samme måned i 2018.

AquaPri Holdning, som holder til i Frederiksværk på Sjælland, driver oppdrett av laks og ørret og er eid av familien Priess. Holdingselskapet har selskapene AquaPri og AquaPri Denmark direkte under seg.