Tviler på flere chilenere til Oslo Børs

Nyheter
1052

Sjømatanalytikerne Alexander Aukner i DNB Markets og Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto er imponert over Salmones Camanchacas børsutvikling etter noteringen i 2018, men mener det gjenstår å se om flere vil følge utenlandske selskaper vil følge i Chilenernes fotspor. 

Konserndirektør i Salmones Camanchaca, Ricardo García, mener børsmottakelsen i Norge har overgått våre forventninger. Johannessen er imponert over børsutviklingen aksjen har hatt i 2018.

– At aksjen skulle nesten doble seg fra den kursen den ble børsnotert på var det vel ikke så mange som ventet, så sånn sett kan du jo si at det har gått over all forventning, sier han.

Men i forhold til estimatene er han ikke like overbevist.

– Vi estimerer nå at selskapet skal levere en 2018 EBIT på 72 millioner amerikanske dollar.  Det er ganske på linje med det vi forventet ved børsintroduksjonen, sier Johannesen.

Ikke overraskende
Alexander Aukner er i liket med Johannesen imponert over børsutviklingen til Chilenerne, og er ikke overrasket over at de er godt fornøyde.

– Aksjen har vært meget sterk siden noteringen og har gjort det bedre enn sjømatindeksen. Næringen er tjent med god og stabil biologi i Chile, så Chilenerne har god grunn til å være fornøyd med året som har gått, sier Aukner og legger til:

– Gitt at selskapet har høyere operasjonell gearing enn de norske selskapene, i tillegg til at Chile virkelig har levert på det biologiske, er det ikke så overraskende at Salmones Camanchaca har gjort det bra, sier Aukner.

Tror på flere børsnoteringer, men neppe fra Chile
– At Oslo Børs er børsen å være på for sjømatselskaper tror jeg de fleste er enig om, og Salmones Camanchaca sitt inntog har vel bare forsterket dette inntrykket, sier Johannessen.

Han tror på flere børsnoterte sjømatselskaper, men tviler på at det kommer flere børsnoteringer fra Chile.

– Det vil nok komme flere på sikt, om det kommer noen flere fra Chile vil jo tiden vise. Men sannsynligheten har falt når både AquaChile og Australis ikke lengre er så aktuelle, sier Johannessen.

Hans konkurent i DNB Markets er av en liknende oppfatning.

– Angående effekten av Salmones Camanchaca sin listing på børsen blir nok en gang klart at også utenlandske lakseselskaper kan gjøre det bra på Oslo børs, noe både Bakkafrost og Salmones Camanchaca er bevis på. Om flere selskaper vil liste seg som følge av dette gjenstår å se, men den reisen Salmones Camanchaca og investorene har vært med på, gjør det i hvert fall ikke mindre sannsynlig at flere selskaper vil ønske å utforske muligheten for å liste i Norge, sier Aukner.