To nye oppdrettere rammet av alger: – Nå er det alle mann til pumpene der

Nyheter
1672

Ellingsen Seafood og Mortenlaks er de siste oppdretterne i Ofotfjorden som har merket økt dødelighet fra algeoppblomstringen.

– Det er to ny lokaliteter som har merket og meldt om økt dødelighet, sier regiondirektør, Janne Andersen, i Fiskeridirektoratet region Nordland til iLaks.

Lokalitetene det dreier seg om er Stabben hos Ellingsen Seafood og Rinøyvåg hos Mortenlaks, ifølge Fiskeridirektoratet.

– Det er litt sirener og blålys akkurat nå. Det er satt igang en rekke tiltak som utslakting og andre nødvendige tiltak for å hindre spredningen så godt det lar seg gjøre, sier Andersen.

Hvor mye dødelighet det er i disse lokalitetene kan Fiskeridirektoratet foreløpig ikke si noe om.

I forutsett retning
Andersen forteller at algene har beveget seg med strømmen, i den retningen Havforskningsinstituttet(HI) har forutsett.

– De to lokalitetene som har merket økt dødelighet er de to første som ligger i den retningen HI har pekt på kan være i mulig retning for videre spredning av algene, sier hun.

– Nå er det alle mann til pumpene der. Mye kan skje allerede i løpet av de neste timene, og løpet av det neste døgnet, legger Andersen til.

Totalt fem i Nordland
Med de to nye lokalitetene som er utsatt for algeoppblomstringen i Ofotfjorden, har nå totalt fem lokaliteter i regionen blitt angrepet.

– Det har roet seg på to av tre lokaliteter som har vært angrepet tidligere, på en lokalitet er det fortsatt en viss dødelighet, sier Andersen.

Hun sier videre at Ofotfjorden på ingen måte er friskmeldt, og at Fiskeridirektoratet følger situasjonen fra time til time.