– Tiden er moden for rognkjeks på børs

Nyheter
1620

– Tiden er moden for å få rognkjeks inn på børs, mener også Tore Larssen, i Zinko Drift AS.

Zinko Holding eier 60 prosent Atlantic Lumpus.

Han mener at det ikke er for tidlig for en nyetablert bedrift, og han mener det vil være helt trygt.

Sjømat på full fart fremover
Aksjene kan handles via Merkur Market på Oslo Børs fra og med i dag. Det  er 3,6 millioner aksjer. Det er ikke er lagt ut emisjon, men deler av nåværende aksjebeholdning vil legges ut for salg.

Dan K. Larssen forteller at første levering av rognkjeks vil skje i tredje kvartal. Både Marine Harvest og NRS står på kundelista. Foto: Elisabeth Nodland

– Rensefisk er fremtiden, så dette har jeg tro på. Det er et helt miljøvennlig alternativ til medikamenter og kjemikalier som overhode ikke er fremtidsrettet, sier Tore Larssen til iLaks.

Gründer Dan Kristian Larssen er tydelig opprømt og spent på dagens børsnotering.

– Den eneste ulempen er at det er langt å reise til Oslo og at flyet går om ikke så alt for lenge til Bodø. Det blir derfor svært hektisk i dag, sier Larssen i det vi setter oss for å ta en prat.

Utover dette mener han at sjømat er på full fart fremover og at det er den rette tiden å satse på børs for andre deler av oppdrettsnæringen enn lakse- og ørretprodusentene.

Et kvalitetsstempel
– Gitt den lusesituasjonen oppdrettsnæringen er inne i nå mener jeg helt klart at det er stor fremtid i rognkjeks, sier Dan K. Larssen.

I dag bruker svært mange rensefisk som biologisk avluser og bruken er også øekende. Selskapet er fremdeles i byggingsfasen, men gründeren mener ikke det er for tidlig å bli børsnotert.

– Det er et kvalitetsstempel i seg selv, samtidig som det gir bedre tilgang på likviditet, sier Dan K. Larssen.

Første levering er klar i tredje kvartal
Fra før er selskapet i stor del finansiert basert på egenkapital, samt at bedriften har fått lån fra eierne. Atlantic Lumpus vil ha kontroll på hele verdikjeden fra rogn til leveringsklar rensefisk.

– Fra eggene klekker og frem til de er klar til levering tar det fem måneder. Sånn sett er det god turnover, sammenlignet med lakseproduksjon, forteller Dan K. Larssen.

Han anslår at den første leveringen med rognkjeks vil være klar i tredje kvartal. Som iLaks tidligere skrev er allerede Marine Harvest meldt seg som kunde.

Under pressekonferansen etter at Oslo Børs åpnet i dag talte gründer Dan K. Larssen om behovet for rensefisk som en miljøvennlig og biologisk bekjempelse av lakselus. Foto: Elisabeth Nodland

-I tillegg har NRS og lokale aktører meldt sin interesse, sier Dan K. Larssen.

Om det vil bli noen storhandling av rognkjeksaksjer, ønsker ikke Dan Larssen å spekulere for mye i. Han skjuler likevel ikke at han synes det ville vært kjekt med litt omsetning.

– Men, det er ikke opp til meg, det er opp til markedet, avslutter Dan K. Larssen.