Stingray-gründer på pallen i europeisk oppfinnerkonkurranse

Nyheter
1238

Stingray-grunnlegger Esben Beck ble med helt til den store finalen i konkurransen om bli årets oppfinner i Europa.

Ingen norsk oppfinner og patent har før blitt nominert til European Inventor Award, og dermed kommet på pallen i konkurransen om å bli årets oppfinner i Europa.

– Bare det å være en av tre nominerte til prisutdelingen har vært en stor anerkjennelse. Begivenheten er viktig for alle oss som jobber i Stingray, selv om vi ikke fikk med førsteplassen hjem, forteller Esben Beck om prisutdelingen.

Historisk dag
– Dette var en historisk dag for både Stingray Marine Solutions og oppfinner Esben Beck. Den fantastiske utviklingen er vi sammen om og oppnåelsen er et resultat av mange års hardt arbeid fra alle som er med i Team Stingray, sier daglig leder John Arne Breivik.

Det var torsdag det ble klart hvem som kunne reise hjem med en av de gjeveste prisene fra European Inventor Award i Wien, etter en grundig prosess med både fagjury og avstemming på nett (Popular Prize). Det er det europeiske patentkontoret, EPO, som står bak utdelingen.

Bare i fjor hadde de 175.000 patentsøknader til behandling og nominasjonen til Esben Beck var nøye valgt ut av fagfolk som vurderte rundt 500 gode kandidater til prisen.

Samlet i Oslo
Arrangementet ble kringkastet live på nett fra den østerrikske hovedstaden. Ansatte i Stingray var samlet i Stålfjæra 15 i Oslo for å overvære seremonien direkte, og ikke minst juble for egen finalist som var med helt fram til målstreken.

Stingray Marine Solutions og Esben Beck står bak luselaseren, som ved å bruke kamerasyn og maskinlæring tar livet av lakselus døgnet rundt ved hjelp av presis laser.

Selskapet lanserte laser til oppdrettsnæringen i 2014, og har nå rundet 50 ansatte.