STIM lander avtale i Danmark og Kina

Nyheter
0

STIM inngår lisensavtale med danske Aller Aqua, som skal produsere SuperSmolt FeedOnly til markedene i Danmark og Kina. STIM hevder at FeedOnly skiller seg frå tradisjonelle «saltfôr» og andre akklimatiseringstrategier ved at det gir en fullverdig smoltifisering av fisken før sjøvannsutsett, og at fisken ikke demoltifiseres. Det kan gjøre at fisk kan holdes i smoltvinduet i lang tid.

STIM forteller i en pressemelding at metoden siden lanseringen i 2015 bidratt til betydelig reduksjon i dødeligheten og tilsvarende forbedring av fiskevelferd og vekst i den første kritiske tiden etter utsett og at dette er en teknologi som er viktig for produksjon av laks over hele verden. STIM forteller at de jobber med lignende lisensavtaler for flere markeder.

– Både med tanke på miljøet, den generelle tilgjengeligheten for produktet og kostnadsbildet er det logisk å lisensiere ut produksjonen. Med Aller Aqua har vi fått en profesjonell og dyktig partner som også kan bidra på andre måter for oss, ikke minst med økologisk fiskefôr som er noe vi per i dag ikke kan tilby i vår egen produksjon, sier STIM sjef Jim-Roger Nordly.

I Norge produseres SuperSmolt FeedOnly av STIMs søsterselskap Polarfeed. Aller Aqua ser fram til å kunne tilby SuperSmolt FeedOnly til kunder i nye markeder.

– Dette er et banebrytende og dokumentert fôringskonsept for smoltifikasjon, som vi er utrolig stolte av å kunne tilby i samarbeid med STIM. Kundene oppnår en helt ny fleksibilitet og det er jo produsenter av laksefisk på verdensplan som oppnår dette, sier Anders Carøe Bylling, Group Vice President i Aller Aqua.

– Det kinesiske markedet har et stort behov for funksjonelle fôr og teknisk rådgiving for å nå målene om stor-skala produksjon av smolt. Den raskt økende etterspørselen krever riktige løsninger som kan støtte opp om overgangen til en mer effektiv smoltifisering. Dette vil få en stor betydning for en voksende laksenæring i Kina, sier Wang Xiaojie.