Starter lakseflyvninger fra Puerto Montt til Shanghai

Nyheter
983

Salmones Camanchaca har for første gang sendt fersk laks med fly fra Puerto Montt, hjertet av Chiles laksoppdrett, til Kinas største by, Shanghai. 

For første gang har fersk laks fra Puerto Montt blitt sendt med fly til Shanghai. Det halverer tiden det tar å nå Kina, rapporterer BioBioChile. Den første direktesendingen mellom byene inneholdt to og et halvt tonn hel, fersk laks fra Salmones Camanchaca.

– Dette er den første flybårne laksen fra El Tepual-flyplassen, noe som vil redusere reisetiden til Kina fra fem dager til 48 timer, forklarer Los Lagos forvalter, Harry Jürgensen, som var til stede for å markere anledningen.

Salmones Camanchacas konsernsjef, Manuel Arriagada, og Sernapesca regionaldirektør, Eduardo Aguilera, var også til stede.

Laksefrakten er merket med New World Currents (NWC). Selskapet som ble stiftet i 2013 etter en forening av fem konsoliderte chilenske laksebedrifter (Australas, Blumar, Camanchaca, Yadran & Marine Farm), og ble opprettet eksklusivt for å konkurrere i det kinesiske markedet.

Det Shenzhen-baserte New World Currents står for 30 prosent av all kinesisk import av chilensk laks. I 2018 ble 33.000 tonn eksportert til den asiatiske giganten, en økning på 80% fra 2018.