Skretting chartrer fôrbåt til Australia og New Zealand

Nyheter
0

Selskapet melder at de har chartret det 92 meter lange fôrfrakteskipet «Eidsvaag Omega» for å effektivisere leveringen til den australske og new zealandske oppdrettsnæringen. 

Dette som en del av Skretting sin satsing i de oseaniske landene.

Skipet seilte fra Norge i april, hvor det forrige uke nådde Hobart, Tasmania, utenfor den australske sør-kysten. Det vil være administrert av den australske aktøren Southern Ocean Solutions og vil koble Skretting Australia sin tasmanske ekstruderingsanlegg med deres kunder nord i Queensland og New Zealand.

«Eidsvåg Omega» vil fra i morgen av være operativt og seile fra Tasmania mot avsidesliggende mål utenfor Australia og New Zealand. Skipet er en del av den bærekraftige satsingen i oppdrettsnæringen, hvor det er stor fokus på trygg og økonomisk frakt av fôr.

Skretting Australia har det siste året utvidet produksjonen med oppkjøp av ekstruderingsfabrikken Westbury på Tasmania, samt at de har åpnet nye administrasjonskontorer i Prosperpine nord i Queensland og i Invercargill, helt sør på den new zealandske sør-øyen. Disse kontorene vil huse eksperter innen fôr til oppdrettsnæringen, noe som gjør at Skretting Australia kan jobbe tetter på lokale kunder, ved å tilby sine tjenester.

«Eidsvaag Omega» er en del av flåten til Eidsvaag som kjøpte skipet fra nederlandske Baltic i 2020 som bygget det om samme år. Skipet har en kapasitet på 3.264 bruttotonn.

Skipet seiler under flagget til Marshalløyene.