-Skivebom fra NINA

Nyheter
504

NINA går hardt ut mot Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL). Kritikken kommer etter at deres fagsjef for kommunikasjon og næringspolitikk, Frode Reppe, hevdet at det er for tette bånd mellom kraftbransjen og Norsk institutt for naturforskning (NINA), og at den forskningsetiske integriteten til forskerne dermed svekkes.

NINA hevder også at ifølge iLaks har  NSL klart å selge sine grove beskyldninger til stortingsrepresentantene, Frank Bakke-Jensen (H) og Ove Trellvik (H).

Dette får stortingsrepresentant Trellvik til å reagere.

– NINA sin reaksjon vitner om at de ikke forstår det fundamentale i min kommentar. Det at noen sår tvil om NINA`s integritet – er i seg selv en utfordring for NINA. Det var mitt utgangspunkt, sier Trellvik til iLaks.

Les også: NINA med frontalangrep på NSL

Flere som har negativ opfatning av NINA
Han forteller videre at han ikke har kunnskaper om NSL sin dokumentasjon på påstandene, men understreker at NINA likevel bør merke seg at NSL ikke er de eneste som har en negativ oppfatning av NINA på dette temaet.

– Jeg har også hørt det fra andre. Derfor er dette et problem for NINA, enten de liker det eller ikke, sier Trellvik.

Han mener at NINA heller bør konsentrere seg om å undersøke påstander og eventuelt gjøre noe med det, fremfor å velge en strategi hvor  angrep er det beste forsvar.

– Det at de også kommer med beskyldninger om at jeg som stortingspolitikker lar meg kjøpe av NSL og deres argumentasjon er skivebom, mener Trellvik.

Les også: – Foruroligende og veldig vanskelig å forstå

Bør vise mer ydmykhet
– Jeg hadde forventet en større ydmykelse og vilje fra NINA til å undersøke hva som gjør at en organisasjon som NSL kan ta til ordet slik de gjør. Jeg tror ikke NINA styrker sitt renommé med å reagere slik de gjør, avslutter han.