Skipsverft står i fare for å gå konkurs

Nyheter
884

Skotske Ferguson Marine har blitt satt under administrasjon etter en tvist om en forsinket fergelevering.

Ferguson Marine, som ligger ved ved elven Clyde ved Port Glasgow i Skottland, har vært i en langvarig strid med myndighetene om byggingen av to ferger.

Daily Record melder at skipsbyggeren har blitt satt under administrasjon etter en tvist om en forsinket offentlig fergelevering, hvorav regningen for to nye skip nesten doblet seg fra den opprinnelige prislappen på en milliard kroner.

Den ene fergen er et drøyt år forsinket, mens den andre er nesten to år etter planen.

Ferguson Marine sier forsinkelsene skyldes «innblandinger og forstyrrelser» fra Caledonian Maritime Assets (CMAL), som kjøper og leier ut CalMac-skipene.

Rundt 350 personer jobber på verftet. Samtaler for å løse tvisten med CMAL, om hvem som skal betale ekstrakostnadene, har pågått i flere måneder.

I forrige måned kom det frem at regjeringen ønsker å sikre driften ved verftet. Det har allerede gitt nesten 500 millioner kroner i lån.

Det antas at et forsøk på å få regjeringen til å ta en eierandel i verftet har mislyktes.

Ferguson Marine bygger for øyeblikket to skip for Inverlussa Marine Services. Disse skal gå på langsiktige kontrakter for en av Skottlands ledende lakseoppdrettere.

Dette 26 meter lange og 450 tonns flerbehandlingsfartøyet skal være ferdig i slutten av 2019. FOTO: Inverlussa Marine Services