Sernapesca tror Russland åpner for import av chilensk laks innen få dager

Nyheter
734

Et møte mellom det chilenske fiskeridirektoratet og det russiske mattilsynet gir grobunn for optimisme.

I januar skrev iLaks at den russiske veterinærmyndigheten Rosselkhoznadzor hadde utestengt flere chilenske oppdrettere. Dette etter at det ifølge russerne blant annet ble funnet spor av det antibakterielle middelet oksytetracyklin i laks fra Blumar.

Torsdag møttes direktøren for det chilenske fiskeridirektoratet Sernapesca, Alicia Gallardo, og Rosselkhoznadzors sjef Sergey Dankvert i Moskva for å prøve løse konflikten som har oppstått.

I en pressemelding sendt ut etter møtet uttalte Gallardo at det var mulig å komme til enighet om en rekke punkter, som vil kunne oppheve den russiske blokaden av chilensk laks. Ifølge Gallardo er det nå etablert en permanent kommunikasjon mellom partene.

Sernapesca, i motsetning til Rosselkhoznadzor, sier det ikke er funnet noen spor av oksytetracyklin i chilensk laks.

Nå er spørsmålet når restriksjonene mot chilensk laks blir opphevet, og ifølge Gallardo kan det skje i løpet av de neste dagene.

Fredag besøker Gallardo laboratoriet, som utførte analysen av prøvene i Moskva.

«Russerne er veldig interessert i å signere en samarbeidsavtale på det teknisk og vitenskapelige feltet med vårt land, som utgjør en viktig milepæl for å forstå metodene som er brukt av Rosselkhoznadzor», heter det i pressemeldingen fra Sernapesca.