Ser stor oppside i to aksjer – mens to verdsettes i høyeste laget

Nyheter
1025

– Vi mener Lerøy Seafood og Grieg Seafood er de beste kjøpene nå, sier Carl-Emil Kjølås Johannessen, sjømatanalytiker i Pareto.

– Resultatene fra fjerde kvartal var blandet. Grieg utmerket seg positivt, hvor spesielt operasjonene i Norge var veldig bra. Bakkafrost, NRS og Lerøy skuffet, noe de også ble straffet for i aksjemarkedet, sier Johannesen til iLaks.

Han presiserer at det for Bakkafrost var problemer med tilgangen til Russland, for NRS var det sykdomsproblemer i Region Sør, mens for Lerøy var det en miks av svake resultater for ørreten og svakere enn ventet resultater i hvitfisk.

Ulike årsaker til kjøpsanbefaling
Etter en resultatsesong med noen oppturer og flere nedturer for lakseaksjene på Oslo Børs, er det to aksjer som peker seg ut i positiv forstand for Johannesen. Av to ulike årsaker.

– Vi mener Lerøy og Grieg er de beste kjøpene nå. Lerøy har falt mye etter Q4-rapporteringen, og vi mener rabatten til sammenlignbare selskaper nå er for stor, sier han.

Dagen før kvartalsrapporten for fjerde kvartal kostet Lerøy 69 kroner per aksje. Tirsdag formiddag lå aksjekursen på 62 kroner.

– I Grieg mener vi det betydelige vekstpotensialet de neste to årene ikke er priset inn, og ser betydelig oppside om de levere på sine vekstplaner, sier Johannesen.

Mener man skal sitte på de man har
DNB Markets-analytiker Alexander Aukner mener forventningene til lakseprisen er for høye og har salgsanbefaling på de aller fleste av lakseaksjene.

Per i dag har ikke Pareto salgsanbefaling på noen aksjer.

– Men vi syntes Salmar og Bakkafrost fremstår som relativt dyre aksjer. Dette er begge veldig godt drevet selskaper, men vi mener verdsettelsen er i høyeste laget, sier Johannesen.