«SealiceHunter» oppgradert og øker kapasiteten drastisk

Nyheter
0

Green Sealice Solutions melder i dag at de har ombygd og oppgradert deres 40 meter lange lusejeger «SealiceHunter» noe som vil øke kapasiteten med tretti prosent. 

Daglig leder i rederiet, Martin Ullebust, sier at det ombygde fraktefartøyet nå er utrustet med en åttelinjers SkaMik 1.5. Opp fra en sekslinjers som de tidligere opererte med. Rederiet har behandlet nærmere 100.000 tonn fisk siden 2019. Avlusingskapasiteten per time øker med 30 prosent, til 200 tonn/time.

– Vi tilrettelegger nå for en enda mer effektiv døgndrift gjennom hele lusesesongen og kan drive kontinuerlig avlusing med tre mannskaper gjennom hele døgnet. Vi vil nå kunne avluse to hundre tonn fisk i timen, sier han.

Han legger også til at det under ombyggingen ble gjort andre små justeringer og oppgraderinger for å effektivisere driften, og nevner blant annet at de har flyttet utkastet for fisken slik at returen nå skjer rett fra fiskerenna.

– Fartøyet har hatt noe utfordringer knyttet til oppetid, men disse skal nå være utbedret. Flyttingen av returen har for eksempel gjort oss mer effektiv innimellom merdene, hvor vi nå kan flytte den avluste fisken direkte over i ny merd, forklarer han.

Rederiet opplyser at endringene som er gjort er etter innspill fra fra deres samarbeid med oppdrettere langs hele kysten, hvor de har sett at det er for mye nedetid. Endringene gjør også at de øker mannskapet ombord på fartøyet, fra fire til seks.

Saken er oppdatert.