Sandberg går av som som fiskeriminister og nestleder i Frp

Nyheter
2821

Det bekrefter partiet i en pressemelding.

Mandag trakk Per Sandberg seg som fiskeriminister etter bråket som har pågått de siste ukene.

– Jeg har hatt en spennende tid som fiskeriminister i regjeringen, jeg har mye ugjort i en fantastisk næring, og skulle stått noe lenger, men det er likevel en tid for alt, sier Per Sandberg. Og, hvem vet, kanskje vil jeg bidra sterkere privat, sier Sandberg, og legger til:

Samfunnskontakt i Sølvtrans, Harald Tom Nesvik (Frp), erstattet trønderen.

– Fantastisk reise
Mandag ettermiddag kom altså pressemeldingen om at Sandberg trekker seg som nestleder i partiet.

– Som nestleder siden 2006 har jeg vært med på en fantastisk reise for partiet. Det har vært opp og nedturer og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge Fremskrittspartiet til et stort og sterkt parti. Nå er likevel tiden inne for å gå videre å gjøre noe annet, og få mulighet til å bruke mer tid på privatlivet. Jeg vil ønske min etterfølger i vervet som fiskeriminister lykke til med en viktig jobb for Norge og norsk næringsliv.

Det hele startet da Sandbergs Iran-ferie med hans ferske kjæreste Bahareh Letnes ble kjent i juli. Siden har saken rullet og blitt større og større. Det viste seg blant annet at Sandberg ikke varslet Statsministerens kontor (SMK) om reisen, og han hadde i tillegg med seg jobbtelefon på reisen.

Eks-kona varslet i mai
Søndag ble det kjent at Sandbergs fraseparerte kone og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Line Mriiam Sandberg (Frp), skal ha sendt inn bekymringsmelding til SMK allerede i mai.

Denne uken skal Per Sandberg og statsminister Erna Solberg svare skriftlig på en rekke spørsmål fra Stortinget knyttet til Sandbergs reise.