Salthammer Båtbyggeri: – Vi trenger en konklusjon for å komme oss videre

Nyheter
0

Båtbyggeriet fra Vestnes i Møre og Romsdal, jobber for full maskin. Men ordreboken for 2023 er ennå ikke fylt opp. 

Daglig leder i Salthammer Båtbyggeri, Lasse Stokkeland, sier til iLaks at selv om markedet har stagnert litt, så må de ha fokus på å gjøre en god jobb.

– Det viktigste for oss er å levere det vi har tatt på oss, sier han.

Båtbyggeriet har lenge hatt som mål å bygge fire båter i året. For 2023 har de foreløpig bare to båter til levering.

– Vi håper på at det skal komme et prosjekt til, da kan vi si oss fornøyd. Vi er positive på at det kommer mer arbeid for oss.

Marginalt
Selskapet, som står oppført med 42 ansatte, hadde i 2021 et marginalt overskudd. Og med råvarekostnader som skyter til himmels, merker de at marginene fort kan bli enda mindre.

Lasse Stokkeland, daglig leder Salthammer Båtbyggeri. Foto LinkedIn.

– Grunnrenten kom veldig ubeleilig, men vi har tro på at vi klarer å fylle kapasiteten til neste år også.

Stokkeland sier at selskapet jobber på en måte slik at de, enklere enn mange, kan skalere opp og ned etterhvert som det kommer oppdrag.

– Vi har ikke noe som er stoppet opp eller er kansellert. Så det som er fokus for oss er at vi får kontrakter. Og da er det viktig at samarbeidspartnere faktisk setter i gang bestillingene.

– Men vi er ute etter å signere kontrakter, det er vi.

Råvarekost
Foruten snakk om grunnrenteskatten, så er det andre skjær i sjøen for Salthammer.

– Vi merker at råvarekosten har gått kraftig opp, og samtidig som krigen i Ukraina har gjort markedet ustabilt, er det jo en inflasjon vi aldri hadde sett for oss. Slikt er aldri kjekt i langvarige prosjekter, men måten vi jobber på gjør at vi er relativt sikret på flere hold.

– Når vi får kontrakter, så setter vi i gang bestilling av råvarer umiddelbart. Da er det vanskelig å trå altfor feil i forhold til tilbudene.

Stokkeland sier at det viktigste nå er at myndighetene lander på noe som er levelig for alle aktører i tilknyttede bransjer. Noe frykt for å måtte konkurrere med andre båtbyggere eller verft om tidene blir enda hardere, orker han ikke å tenke på.

– Å spekulere i noe som helt, pleier aldri å være lønnsomt. Men vi trenger en konklusjon for å komme oss videre. Myndighetene må få på plass en avtale, avslutter han.