Salten Salmon starter filetproduksjon i Bodø med Marel-utstyr

Nyheter
1401

Salten Salmon har valgt Marel som leverandør til sin nye fabrikk og den nye linjen skal produsere flere ulike produkter. 

Det skriver Marel i en pressemelding mandag.

Salten Salmon starter filetproduksjon i lokalene som tidligere huset MaxMat i Bodø. Fabrikken skal være i drift fra april 2019 og vil sysselsette 20 personer.

– Linjen er et resultat av tett samarbeid mellom Salten Salmon og Marel der vi sammen har funnet frem til en løsning som dekker Salten Salmons produksjonsbehov, sier Teknisk sjef, Stig Eliassen, i Salten Salmon.

Løsningen består av en komplett Marel filetlinje med automatisk filetering, trimming og pace infeed, samt Marels nye kvalitetsskanner, som skal sortere filet til ønsket anvendelse etter gitte kvalitetskriterier.

– Det hele vil bli overvåket og styrt gjennom programvaren Innova, forklarer Salgsleder for laks i Marel Norge, Frode Kjellnes.

– Valget falt på Marel først og fremst på bakgrunn av løsning, men vi vet også av tidligere erfaring at de leverer gode integrerte løsninger og har et godt serviceteam. Vi alltid kan ta en kjapp telefon om det skulle være noe, sier Tommy Pettersen, Produksjonssjef Salten Salmon.