– Regjeringspartiene driver med en slags dobbeltkommunikasjon om lakseskatten

Nyheter
684

Terje Lien Aasland (Ap), andre nestleder i næringskomiteen, har sendt brev til finansministeren for å få en oppklaring på det han anser som dobbeltkommunikasjon fra regjeringspartiene når det kommer til en ekstra beskatning av havbruk.

– Det regjeringen driver med skaper stor usikkerhet. Først satte de ned dette Havbruksskatteutvalget, og nå sier alle partene nei til en ekstra skatt. Det henger ikke på greip, sier Aasland.

Forrige uke sa Venstre sitt landsmøte nei til en ekstra skatt, og i helgen fulgte Høyre opp på sitt landsmøte. I tillegg sa Frp sitt landsstyre enstemmig nei til grunnrenteskatt eller produksjonsavgift på oppdrettsnæringen søndag.

Aasland forteller til iLaks at han mandag har sendt brev til finansminister Siv Jensen hvor han ber om å få en avklaring på hva som skjer videre nå.

Regjeringen som ba om utvalget
Regjeringen satte ned utvalget etter initiativ fra Stortinget.

– Det virker rart at de har initiert dette her uten å ha støtte fra sine egne partier, sier han og legger til:

– Det er på tide at de avklarer en gang for alle. Men nå har altså regjeringens egne partier sagt nei. Det vil være rart å gå videre.

Skeptisk til ekstra skatt
Arbeiderpartiet har enda ikke avgjort hvordan de stiller seg til en ekstra beskatning av oppdrettsnæringen, men Aasland legger til grunn at det ikke må gjøres noe som kan forringe videre teknologi– og innvoasjonskraft.

– Kommuner som stiller areal til rådighet skal få sin del slik som de får i dag. Det er det viktigste. Og det må være stabilt og forutsigbart, både for kommunene, men også for næringen, avslutter han.