Rally for lakseaksjer på rød børs etter ferske sektorrapporter

Nyheter
804

DNB Markets og Pareto Securties hever sine kursmål. 

DNB Markets hever sitt syn på laksesektoren til nøytral, fra tidligere salg. Sjømatindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund opp 2,8 prosent, mens hovedindeksen er ned 0,3 prosent.

– Selv om sektoren ser dyr ut er ikke det nok til å ha en salgsanbefaling hvis det ikke finnes noen triggere. Uten triggere mener vi nøytral er en riktigere anbefaling enn salg, sier sjømatanalytiker Alexander Aukner i DNB til iLaks.

I mars-april mente Aukner og DNB Markets at det var på tide og ta gevinst og at forventningene til lakseprisen var for høye. Konklusjonen snaue seks måneder senere er at de hadde rett i sine estimater, men at de har tatt feil på aksjekursene.

– De negative triggerne har kommet og gått. Globalt ser veksten lavere ut enn forventet, sier Aukner.

En trygg havn
DNB Markets har foretatt mindre negative revisjoner av tilbudssiden for 2019–2021 for å gjøre rede for algeoppblomstringen i Norge, men er fortsatt over konsensus for Chile, til tross for den pågående lusesituasjonen.

«Vi forventer 7,4 prosent global tilbudsvekst i 2019, og faller til fem prosent for 2020, og seks prosent for 2021. Vi forventer en vekst i Chile på 2–5 prosent basert på store smoltutsett, men redusert overlevelse og vekt», skriver DNB Markets i sin sektorrapport.

Spotprisestimatene er revidert opp til 57 kroner per kilo (før 56) for 2019, 57 kroner per kilo (før 55) for 2020, mens estimatet er uendret på 57 kroner per kilo for 2020.

Mens markedet som helhet ser ut til å være fullpriset, mener DNB Markets at laksesektoren ser ut til å være mer moderat priset, og ser nå på sektoren som en trygg havn for investorer å sette pengene sine i.

Lerøy er favoritten
Pareto Securties, som også publiserer en sektorrapport tirsdag, skriver:

«Selv om vi fortsatt forventer en sterk utvikling i sektoren, mener vi verdsettelsen av enkelte selskaper er noe strukket. Sektoren handler for øyeblikket på en 15/12 ganger 2019-20 inntjening per aksje, men forskjellene mellom sammenlignbare selskaper har sjelden vært større.»

Meglerhuset nedgraderer Bakkafrost til salg, og oppgraderer SalMar til kjøp. Lerøy Seafood trekkes fram som sektorfavoritt med en verdsettelse 30-45 prosent lavere på 2019-20 multipler sammenlignet med Mowi og Bakkafrost, skriver TDN Direkt, ifølge E24.