Permitteringsvarsel for 339 ansatte hos Lerøy

Nyheter
0

Regjeringen får skylden.

Dette bare en uke etter at Lerøy gikk ut og sa at de forberedte seg på permitteringer. 

– Dette er først og fremst en helt forferdelig situasjon for våre dyktige medarbeidere som permitteres og deres familier, men også for alle oss andre i Lerøy. Permitteringene vil dessverre også ramme våre leverandører og kunder, sier konsernsjef Henning Beltestad i en pressemelding.

Beltestad sier at det er grunnet usikkerheten rundt grunnrenteskatten at beslutningen er tatt, og legger skylden på regjeringen.

– Selv om vi har jobbet intenst i over en måned for å få på plass kontrakter med våre kunder så har vi ikke lykkes med det. For å bearbeide laksen må vi ha langtidskontrakter, og dette markedet er nesten helt borte etter regjeringens forslag om tredobling av skatten og modellen de bruker, sier konsernsjefen.

Ifølge E24, som omtalte saken først, er det snakk om jobber innen bearbeiding av fisk i Norge, hvor permitteringsvarslene fordeler seg slik:

  • Lerøy Aurora, Skjervøy, 158 ansatte permitteres
  • Lerøy Midt, to anlegg på Hitra, 125 ansatte permitteres.
  • Lerøy Fossen, Osterøy, 56 ansatte permitteres.

Beltestad selv sier at han ønsker å beholde flest mulig arbeidsplasser langs norskekysten.

– Det får vi ikke lenger mulighet til. Markedsmulighetene for bearbeidet norsk laks er mer eller mindre helt borte etter regjeringens skatteforslag. Resultatet er at vi ikke har arbeid å tilby mange av våre ansatte og da har vi ikke noe annet valg enn å varsle permitteringer.

Les også: Lerøy dropper investeringer på over en halv milliard