– På tide med samarbeid

Nyheter
1172

Flere representanter fra oppdrettsnæringa og villakselvene i Midt-Troms møttes til fagsamling på Fjellkysten fredag kveld, skriver Folkebladet.

Trolig tjener verken villaksnæring eller havbruksnæring på å være i konflikt. Målet med det nye regionale samarbeidsprosjektet er å få mer fisk i de små og mellomstore elver i Midt-Troms.  Så langt er Salangsvassdraget, Brøstadelva, Tennelva, Ånderelva, Vardnesvassdraget og Grasmyrvassdraget med i prosjektet, skriver avisa.

Bør samarbeide
Innehaver av Salaks, Odd Bekkeli var med, både på befaringen og på møte på Fjellkysten. Han mener det er på tide at det etableres et samarbeid.

– Jeg har inntrykk av at det var en god stemning på møte. Jeg forstår jo at de har sine utfordringer de også. Men det er veldig positivt å komme i en dialog. Jeg synes vi har kommet veldig bra i gang, sier han, til Folkebladet.

Må forvaltes bedre
De store vassdragene har et ofte et forvaltningssystem, men for de små og mellomstore elvene kan manglende forvaltning føre til unødvendig stenging av elva. Nå diskuteres det hvor vidt man bør sette inn laksetellere i flere elver, som  vil kunne gi korrekt informasjon om hva som faktisk er av fisk i elva.

Dette er for villfisknæringen store kostnader, og få midler er satt av til slikt hos fylkesmannen. Uten samarbeid  med oppdrettsaktørene vil det derfor være vanskelig å få på plass et skikkelig telleverk.

For uten Salaks er også SalMar, Nordlaks, Gratanglaks, Flakstadvåg Laks og Kleiva Fiskefarm med i prosjektet.

I tillegg bidrar Troms fylkeskommune, Dyrøy, Tran-øy, Berg, Torsken, Lenvik, Ibestad, Lavangen, Gratangen og Skånland kommuner.