Oslo Seafood & Cargo Center frykter permitteringer

Nyheter
632

Oslo Seafood & Cargo Center opplever at flere flyselskaper avlyser flygninger, og det går ut over hvor mye frakt som blir sendt utenlands. Selskapet frykter nå at de på sikt må permittere mannskaper for å hente inn tapte kostnader.

– Alt er opp og ned akkurat nå. Det er ikke til å vite hva det neste blir, forteller Roy Egil Skredderberget, administrerende direktør i Oslo Seafood & Cargo Center, til iLaks.

Skredderberget er bekymret for hvor lenge denne tøffe perioden vil fortsette. I selskapet har de 95 ansatte, og flere hjemme nå med sykemelding grunnet koronaviruset. Skredderberget frykter at de på sikt blir nødt til å permittere folk.

– Vi ser på å endre åpningstidene og sende folk hjem, sier han.

Fraktfirmaet opererer blant annet for Turkish Airways, Thai Airways, Norwegian, Silk Way, Cargolux og Sigapore Airlines. I alt eksporterer de omkring 3.000 tonn sjømat i måneden.

I dag har de nettopp fått melding om at fra og med 1. april flyr Thai Airways ikke lengre til Bangkok. De forventer at flere selskaper vil avlyse i påsken.

Prisen på flyfrakt er ennå ikke steget mye i fra Oslo, men Skredderberget opplever at selskaper som flyr fra Amsterdam, Storbritannia og Frankfurt øker deres priser på frakt på mellom 20 og 30 kroner per kilo. Men han understreker at alt forandrer seg hele tiden, så det er ikke mulig å si noe med sikkerhet.

– Vi forventer at våre volumer vil falle. Men alt forandrer seg konstant. Likeledes er det med prisene, avslutter han.