Oppgang for lakseprisen inn i påskeuka

Nyheter
1127

Stort avstand i forventningene til lakseprisen for neste uke mellom kjøpere og selgere.

– Jeg tror det kan bli stort sprang fra mandag til onsdag. Prisen på onsdag kan nok bli betydelig høyere enn på mandag, sier en eksportør til iLaks.

Han forteller at de foreløpig ikke har kjøpt noe, men han tror det er greit med fisk i markedet.

– Vi forventer at prisen forblir den samme som forrige uke, rundt 66 kroner kiloen, sier en trader.

Liten oppgang
En annen eksportør forteller om priser litt opp fra forrige uke. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Vi har kjøpt noe, men det står en god del fisk igjen rundt om. Noen snakker om priser opp mot 70, men det tror jeg vi bare kan glemme, sier han.

– Prisene vi har operert med så langt er 66 kroner på 3-4, 67 kroner på 4-5, 68 kroner på 6-7 og 70 kroner på 6+. Men det er veldig rolig og det pakkes mye fisk gjennom helgen og ut i neste uke, legger han til.

Stort sprik
– Det er stor rift om fisken i Midt-Norge. Akkurat denne uken vi har vært gjennom nå var det litt for mye fisk, nå er det alt for lite. Vi selger 2-3 til 69 kroner, 3-6 til 76 kroner og 6+ går for 80 kroner fca, sier en oppdretter iLaks har snakket med.

– Jeg skjønner godt at du blir overrasket over prisene. Spriket er stort i markedet akkurat nå, og jeg blir ikke overrasket om noen oppdrettere har solgt under 70, legger han til.

En annen oppdretter forteller at de foreløpig ikke har solgt noe, man at han har hørt snakk om priser godt opp på 70-tallet.

– Det var viktig å få ryddet opp denne uken, så kan man nesten sette prisen på det man vil neste uke når det nesten ikke er noe produksjon. Jeg har hørt alt fra 73-74 til 78-79 for 3-6, sier han.